Η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η Αλήθεια, που είναι ο Χριστός.....






Ο ορθόδοξος ιεραποστολικός σύλλογος «Κυριακή» το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου διοργάνωσε διάλεξη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με ομιλητή τον ιερομόναχο π. Σάββα Αγιορείτη, με θέμα «Υποκρισία».
Σε ένα πολυπληθές ακροατήριο ο π. Σάββας διαπραγματεύθηκε το θέμα του αρχίζοντας με το γράμμα ενός δεκαεφτάχρονου νέου προς τον Ιησού Χριστό, όπου ο νέος αυτός εκφράζει την απογοήτευσή του ότι η υποκρισία έχει διαποτίσει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις και έχει επηρεάσει ακόμα και αυτόν. Σεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν και ζει σε έναν κόσμο όπου επικρατεί το ψεύτικο χαμόγελο και η «ευγένεια». Ο π. Σάββας ανέλυσε λόγους του Νικηφόρου Θεοτόκη (19ος αι.) και του Αγ. Ιω. Χρυσοστόμου (4ος αι.) όπου με έκπληξη διαπιστώνει κανείς ότι είναι επίκαιροι.
Τόνισε ότι υποκρισία είναι να δείχνεις «άλλος» από αυτό που είσαι. Η υποκρισία έχει επικρατήσει στην πολιτική, στο εμπόριο και σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ο Χριστός συμπόνεσε τον αμαρτωλό άνθρωπο και τον συγχώρεσε, αλλά ήταν αυστηρός απέναντι στην υποκρισία και εκφράστηκε με τα φοβερά «ουαί». Αν η συμπεριφορά μας ταυτίζεται με το «είναι» μας οι σχέσεις θα γίνουν απλές και θα επικρατήσει η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η Αλήθεια, που είναι ο Χριστός

Δεν υπάρχουν σχόλια: